Ads Top

Zonneauto van TU Eindhoven mag van RDW de openbare weg op

Na een jaar  keihard werken is er vandaag weer een mijlpaal bereikt bij Solar Team Eindhoven. Stella: 's werelds eerste en enige gezinsauto op zonne-energie krijgt vandaag ook de goedkeuring van Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) om de openbare weg te betreden in Nederland. Hiermee bewijst het team van Technische Universiteit Eindhoven dat Stella een verkeerswaardige auto betreft.
"Op de Nederlandse weg zul je haar voorlopig nog niet zien" vertelt teammanager Lex Hoefsloot. Blij met deze goedkeuring is het team zeker, maar voorlopig staat de garantie van meedoen aan de World Solar Challenge met een functionerende auto voorop. "De laatste voorbereidingen zijn nu nog op de testbaan en daarna moeten we alles inpakken voor de reis naar Australië."  Op 16 augustus vertrekt een groot deel van het team naar Australië om zich daar voor te bereiden op de World Solar Challenge, waar Stella schittert in de Cruiser klasse tijdens de 3.000 km durende wedstrijd door de outback van Australië  Hierin ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke zonneauto in plaats van enkel een snelle auto. De ‘zonnerace’ vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober 2013.
Dankzij Solar Team Eindhoven is de TU/e voor de eerste keer vertegenwoordigd tijdens de World Solar Challenge. Een multidisciplinair team van studenten van zes verschillende faculteiten van de TU/e  heeft maar liefst een jaar uitgetrokken voor dit project waarin uitdagingen op het gebied van energie en mobiliteit samenkomen. Dankzij samenwerking met het bedrijfsleven maken studenten concreet kennis met hoogstaand ondernemerschap. Hiermee onderstreept de TU/e haar visie: de Ingenieur van morgen opleiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.