Ads Top

Verduurzaming sportcentrum Kardinge door Cofely

Sportcentrum Kardinge in Groningen en Cofely Noord zijn een samenwerking aangegaan voor de duurzame renovatie en uitbreiding van het sportcentrum. Het einddoel is een reductie van het energiegebruik en CO2-uitstoot van 50 procent. Het huidige sportcentrum wordt gerenoveerd en uitgebreid met squash- en tennisbanen, horecafaciliteiten en ruimte voor naschoolse opvang. Eind maart 2014 is de renovatie van Sportcentrum Kardinge afgerond.
Om de duurzaamheidsdoelstellingen van Kardinge te realiseren installeert Cofely onder andere een biomassa-installatie, zonnepanelen en LED-verlichting. De gemeente Groningen wil met deze duurzaamheidsmaatregelen laten zien wat de moderne mogelijkheden zijn om een sportcomplex op een duurzame en flexibele manier te kunnen inrichten en beheren. Cofely is voor de gemeente Groningen een belangrijke partner vanwege de ruime ervaring en kennis met verduurzamingsvraagstukken.
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.