Ads Top

UGent-ontwerp nulenergiewoning strijdt mee in wedstrijd Solar Decathlon

Sedert begin augustus strijden vier UGent-studenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur samen met hun Amerikaanse teamgenoten in China voor een finaleplaats in de wedstrijd Solar Decathlon.
De vier UGent'ers (Tine Lanssens, Charlot Tanghe, Thomas Tassignon en Tim Van Parys) vormen samen met Amerikaanse studenten het gelegenheidsteam BEMANY. BE staat voor de Universiteit Gent in België, MA voor Worcester Polytechnic Institute (WPI) in Massachusetts, en NY voor New York University Polytechnic. Het team bestaat uit meer dan 30 studenten.
Hun ontwerp werd geselecteerd in de voorronde, waardoor BEMANY een van de 23 teams is die deelnemen aan de finale in China. Op 3 augustus 2013 ging de wedstrijd officieel van start. De finalisten worden beoordeeld op 10 criteria –vandaar de naam Solar Decathlon- met een huis dat onder meer betaalbaar, aantrekkelijk en leefbaar is. Het huis moet daarboven minstens evenveel energie produceren als het verbruikt, onder meer om water te verwarmen, om te koken en te poetsen.
Voor het eerst wordt dit jaar ook een Solar Decathlon, van oorsprong een Amerikaanse wedstrijd, georganiseerd in China. Dit gebeurt in de marge van een overeenkomst tussen de VS en China rond duurzame energie. Gastheren zijn de National Energy Administration en

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.