Ads Top

Nuon Solar Team vertrekt vanaf Schiphol naar Australië

Op dinsdag 20 augustus vertrekt het Nuon Solar Team naar Australië, om zich daar voor te bereiden op de World Solar Challenge 2013. Het team neemt vlucht KL809 vanaf luchthaven Schiphol naar Kuala Lumpur. Deze vlucht vertrekt om 20:55 uur Daarna vliegt het team door naar Adelaide in Australië. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Het Nuon Solar Team verzamelt tussen 18:00 en 19:00 uur op luchthaven Schiphol in Amsterdam (vertrekhal 2, checkinbalies 14-16) en zal rond 19:00 uur inchecken. Verzoek aan media is om zichzelf - op de gebruikelijke manier - bij Schiphol aan te melden voor toestemming om op de luchthaven te draaien. Aanmelden kan ook bij Nuon of \NEBOKO SMARTS
Op 6 oktober 2013 start in Darwin, Australië de World Solar Challenge. Het Nuon Solar Team heeft dit wereldkampioenschap zonneracen vier keer gewonnen en finishte twee keer als tweede. Nuna7 is de eerste vierwielige zonneracer van het team.
Bij de allereerste deelname in 2001 finishte het Nuon Solar Team meteen als eerste. Na vier overwinningen op rij werd het team in 2009 en 2011 tweede na een spannende strijd met de concurrerende teams van Tokia University (Japan) en Michigan University (USA). Het team gaat dit jaar naar Australië om de wereldbeker zonneracen weer naar Delft te halen. Als het Nuon Solar Team wint, zal dit de vijfde keer zijn dat Delftse studenten de winst pakken.
Alleen auto's die 100% op zonne-energie kunnen rijden mogen meedoen aan de World Solar Challenge. Dit jaar start de tweejaarlijkse race op zondag 6 oktober in Darwin. Na 3000 kilometer racen door de outback eindigt de wedstrijd op 13 oktober in Adelaide.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.