Ads Top

Energieakkoord voor duurzame groei in eindfase

Er is tussen onderhandelaars overeenstemming bereikt over een Energieakkoord voor duurzame groei. Het kabinet en de deelnemende organisaties bespreken de komende dagen de uitkomsten van de onderhandelingen in eigen kring.
Vandaag is het Energieakkoord (pdf) voor duurzame groei naar de deelnemende organisaties gestuurd. Het gaat om de uitwerking van de overeenstemming op hoofdlijnen die op 10 juli was bereikt tussen werkgevers, werknemers, natuur- en milieuorganisaties en het kabinet. Dit akkoord bouwt voort op de inbreng van vele organisaties die dit voorjaar bij de verschillende overlegtafels betrokken zijn geweest. Het bereikte onderhandelaars-resultaat ligt nu ter goedkeuring voor bij de deelnemende organisaties.
Het is een volgende stap in het proces, dat op 4 september wordt afgerond. Op die dag moeten de organisaties aangeven of zij het akkoord (of de voor hen relevante onderdelen hiervan) ondersteunen. Daarnaast kijkt de Autoriteit Consument en Markt nog naar de mededingingsaspecten van dit akkoord.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.