Ads Top

Energie-expert Emmanuel de Corte naar Ecorys

Energie-expert Emmanuel de Corte (1974) is per 29 juli als Principal Consultant en Marktleider Energie & Milieu in dienst getreden bij Ecorys. Bij Ecorys zal De Corte verantwoordelijk zijn voor het leiden van de internationale activiteiten op het gebied van energie en milieu. Emmanuel komt over van DNV KEMA, waar hij leiding gaf aan de energie-activiteiten op het gebied van marktwerking en regulering in Nederland, het Midden-Oosten en Afrika (NMEA).
De Corte heeft meer dan 12 jaar ervaring op het terrein van energie- regulering en de op- en uitbouw van elektriciteits- en gasmarkten. Hij wordt gezien als een van de vooraanstaande internationale experts in de ontwikkeling van duurzame energievoorzieningen, marktwerking en mededinging, (de-)regulering van energiemarkten, het adviseren van nutsbedrijven en regulatoren bij hun markt- en bedrijfsstrategie en het leiden van projecten rond LNG (vloeibaar aardgas) en windenergie. Emmanuel heeft tevens uitgebreide ervaring opgedaan in de implementatie van duurzaam energiebeleid, milieu- en energiewetgeving, regulering van energiemarkten en regulering van investeringen in energiemarkten.
Hij heeft in het verleden gewerkt aan grote opdrachten voor de binnen- en buitenlandse overheden en regulatoren , en vele andere regionale, nationale, Europese en internationale organisaties op het terrein van de ontwikkeling van de gas- en elektriciteitsmarkten. In het verleden bekleedde hij diverse managementfuncties binnen nutsbedrijven, de energie- en milieu-adviesverlening, de LNG-markt, de Belgische federale energieregulator CREG en als Hoofd van de Beleidscel Energie op het Kabinet van de federale Belgische Minister bevoegd voor Economie en Energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.