Ads Top

Duurzame, innovatieve initiatieven in kader van Themajaar 'Windkracht 13'

Deze zomer waait een nieuwe, frisse wind in de Schiedamse binnenstad. In het kader van het themajaar ‘WINDKRACHT 13’ starten initiatieven die duurzaam, innovatief en groen zijn. Het Gat van Bolmers krijgt tijdelijk een groene bestemming. Op het pleintje tussen Broersveld en Broersvest staan pluktuintjes waarvan iedereen vrij gebruik kan maken. Er hebben zich al enkele omwonenden aangemeld die de verschillende groenten en kruiden willen verzorgen. Meer mensen met groene vingers zijn van harte welkom!
De pluktuintjes zijn een initiatief van de gemeente Schiedam het Centrummanagement Schiedam ter gelegenheid van het themajaar ‘WINDKRACHT 13’. Op het plein komen ook bankjes en de dichtgetimmerde ramen van de gymzaal en de blinde muur aan de overkant krijgen een vrolijke aanblik.
Later deze zomer richt de gemeente het Gat van Bolmers verder in. Vanuit een educatieproject van het basisonderwijs  komt er een metershoge Tipi met daaraan allerlei windobjecten. In de wintermaanden wordt het plein in winterse sferen aangekleed.
De doorgang tussen Broersveld en Broersvest ligt er al sinds 1973 braak bij. De laatste tijd is de noodzaak om de ruimte aan te pakken sterk vergroot. Daarom wordt op de pui een ‘artist impression’: zó gaat het er hier na de zomervakantie uitzien!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.