Ads Top

's Werelds grootste elektrische auto rally in Amsterdam

Op zaterdag 28 september is Amsterdam en omgeving het decor van de Amsterdam E-Challenge, met ruim 200 elektrische en hybride auto's, de grootste elektrische auto rally ter wereld. In deze derde Challenge ter promotie van elektrisch vervoer worden de equipes uitgedaagd een route in en om Amsterdam op de meest duurzame wijze met hun elektrische voertuig af te leggen. Met behulp van een digitaal Routeboek op een iPad of ander tablet, zullen zij hun route moeten bepalen en met behulp van een App zullen zij hun verrichtingen op ‘social media’ als Facebook en Twitter publiceren. De Amsterdam E-Challenge is hiermee de eerste interactieve multi-media auto rally.
Voor deze derde editie heeft organisator Lodewijk Beijst nog een noviteit in petto. Dit jaar wordt de E-Challenge gekoppeld aan de 'National Plug In Day' in de Verenigde Staten. Tijdens het evenement wordt een 'live' verbinding gemaakt met Amerika en wordt symbolisch 'de stekker' aan de Amerikanen overgedragen.
Deelgenomen kan worden door iedereen, met of zonder eigen elektrische auto. Voor degenen zonder eigen auto heeft de organisatie demo-auto’s, die ter beschikking zijn gesteld door sponsorende auto-importeurs.
De start van de Challenge is bij Restaurant Rosarium in het Amstelpark (Amsterdam-Zuid). De finish is bij het spectaculaire Eye Filmmuseum, dat met zijn futuristische karakter als geen andere locatie bij deze elektrische Challenge past.
De Challenge heeft twee klassementen, één voor auto’s die 100% elektrisch zijn en één klassement voor elektrische auto’s, die ook een verbrandingsmotor aan boord hebben (hybride of met range extender).

D

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.