Ads Top

Grolsch bespaart 50 tot 70 procent op verlichting in productiehal

Bierbrouwer Grolsch installeerde afgelopen jaar een nieuw verlichtingssysteem in één van haar productiehallen met afvullijnen. Het betreft een intelligent verlichtingssysteem dat werkt op basis van onder meer bewegings- en daglichtsensoren. Lampen kunnen individueel worden ingesteld, hebben een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en verbruiken aanmerkelijk minder energie. Het werken met individuele lampcontrole en licht op aanvraag zorgt voor een energiebesparing van 50% en op sommige plekken zelfs 70%! Grolsch kiest voor een duurzame oplossing waarbij de productiehallen steeds voldoende en veilig verlicht zijn. Vandaag publiceerde Grolsch haar resultaten op het gebied van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen van het afgelopen jaar. De resultaten verschijnen in de vorm van een magazine met daarin een nadere toelichting op de verschillende resultaatgebieden.
Door het werken met bewegings- en daglichtsensoren is het mogelijk om alleen die plekken in de productiehallen te verlichten die nodig zijn. Daar waar niemand aanwezig is, is het licht uit of gedimd. De installatie van het nieuwe, energiezuinige verlichtingssysteem heeft Grolsch inmiddels voor één productiehal gereed. De resultaten smaken naar meer, dus de plannen voor de andere hallen zijn gemaakt. Aankomend jaar wordt het magazijn aangepakt.
Naast enkele concrete projecten op het gebied van energiebesparing heeft Grolsch het afgelopen jaar een actieve bijdrage geleverd aan het realiseren van openbare kraanwatertappunten. De watertappunten zijn een initiatief van de gemeente Enschede in samenwerking met Join the Pipe en waterleidingbedrijf Vitens. Een deel van de opbrengst van het watertappunt gaat naar een drinkwaterproject in een ontwikkelingsland. Het kraanwatertappunt op de Oude Markt in Enschede is mede mogelijk gemaakt door Grolsch. Grolsch wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving. Verantwoord en bewust watergebruik hoort daar bij. Via het initiatief Join the Pipe draagt Grolsch bij aan het toegankelijk maken van goed drinkwater elders ter wereld.
Om duurzaam en verantwoord te kunnen ondernemen maakt Grolsch gebruik van de duurzaamheidstrategie ‘Ten Priorities. One Future.’ van moederorganisatie SABMiller. Grolsch kiest hierbij voor vier speerpunten. Naast het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot zet Grolsch zich ook in voor verantwoord alcoholgebruik, waterbesparing, en het besparen en hergebruiken van verpakkingen. In de resultaten die Grolsch vandaag publiceerde zijn de ontwikkelingen van afgelopen jaar op alle vier de speerpunten te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.