Ads Top

Tauw partner van innovatiewedstrijd Light Challenge

Op 6 februari vond in Heerenveen de kick-off plaats van de Light Challenge 2013, een ontwerpwedstrijd voor studenten om openbare verlichting energiezuiniger te maken. De eerste editie van de Light Challenge in 2011 in de gemeenten Heerenveen, Groningen en Assen was een groot succes. Dit keer is de wedstrijd landelijk. Deelnemende partijen zijn Heerenveen, Groningen, Assen, Rotterdam, Hardenberg, Leiden, Almere, Venray, Almelo en Nijmegen.

De succesformule van de Light Challenge is dat studenten een nieuw lichtconcept ontwerpen in samenwerking met partnerbedrijven en gemeenten. De partnerbedrijven leveren de techniek, middelen en kennis om iets te ontwerpen en de gemeente leveren een straat en bewoners die willen helpen. Het winnende lichtconcept wordt daadwerkelijk in de betreffende straat toegepast.

Elk team krijgt een eigen straat in een van de deelnemende Challenge Cities. De teams gaan samen met de bewoners van de woonstraat aan de slag om hun woonstraat opnieuw te verlichten. Voorwaarde is dat het nieuwe lichtconcept energieneutraal maar het liefst energiepositief moet zijn, de woonkwaliteit in de straat verbetert, de verkeersveiligheid garandeert en een gevoel van veiligheid in de woonstraat geeft. Verder moeten er duurzame materialen worden toegepast en het concept moet economisch en prijstechnisch haalbaar zijn. Deze voorwaarden dienen echter niet het ‘out of the box’ denken in de weg te staan.

De teams presenteren het concept eind april begin mei aan bewoners en partnerbedrijven. Een proefopstelling van het concept wordt later aan bewoners en jury gepresenteerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.