Ads Top

NAM voert boring uit op bestaande locatie Veendam

Begin maart begint de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) met het plaatsen van een tijdelijke boorinstallatie op haar bestaande locatie Veendam aan de Ommelanderwijk. De boring neemt circa acht weken in beslag en duurt tot ongeveer begin mei 2013. NAM wint op dit moment geen gas vanaf de bestaande locatie aan de Ommelanderwijk. Dit is een van de tien boringen die de NAM jaarlijks uitvoert
De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een moderne boorinstallatie met een hoogte van 30 meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Om het benodigde materieel naar de locatie te brengen, zullen een aantal extra transporten plaatsvinden. Na de boring zal op de locatie een kleine gaswinningsinstallatie worden geplaatst, ter grootte van ongeveer een fietsenschuurtje.
De NAM verwacht ongeveer 0.8 miljard kuub gas uit dit veld te kunnen produceren over een periode van circa 10 jaar. Ter vergelijking: het Groningen-gasveld bestond uit een volume van 2800 miljard m3.  De verwachte bodemdaling als gevolg van deze winning zal ongeveer 1 a 2 cm bedragen.
Dit gasveld  hoort bij een van de 175 relatief kleine gasvelden in Nederland. Ongeveer de helft van NAM’s jaarlijkse gasproductie komt uit deze kleine gasvelden onder de Noordzee en elders in Nederland. De overige gasproductie komt uit het grote Groningen-gasveld (‘Slochteren’).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.