Ads Top

Particulier Massief Passief gebouwde woning in Witmarsum onderscheiden

Een particulier gebouwde woning in Witmarsum (Friesland) is onderscheiden bij de PassiefBouwen Awards 2012. Het eerbewijs werd uitgereikt op 5 februari 2013 tijdens de Bouwbeurs 2013 in Utrecht. De award is bestemd voor gebouwen en woningen die niet of nauwelijks energie gebruiken. De particuliere woning in Witmarsum reikte in Utrecht nét niet tot de eerste plaats in de categorie Woningen Nieuwbouw. Maar vanwege de bijzondere aard van het project kreeg de woning wél een overall onderscheiding, namelijk plaatsing in de z.g. Eredivisie PassiefBouwen. Die ‘titel’ is vergelijkbaar met een eervolle vermelding.
Juryvoorzitter ir. Chris Zijdeveld over dat eerbetoon: "Bijzonder is, dat de opgedane ervaring is uitgewerkt in een ontwerp voor een passiefwoning, die de samenwerkingspartners nu tegen zeer aantrekkelijke condities op de markt brengen".
Aan de hand van een nauwgezet overzicht toont bouwer Taeke Kuipers van Bouwbedrijf Bootsma te Tirns de energieresultaten van de massief-passief gebouwde woning in Witmarsum: "Gemiddeld wordt 6,35 euro per week aan energie verbruikt. Naar schatting zullen de energiekosten dit jaar in totaal uitkomen op 330 euro. “Dat bedrag is te splitsen in 200 euro voor verwarming en ventilatie, 110 euro voor warmwater en 20 euro voor koeling".

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.