Ads Top

Inschrijving voor P-NUTS Awards geopend

Deze week is de inschrijving geopend voor de P-NUTS Awards, dé vak- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven. Voorzitters van de jury zijn dit jaar Jacqueline Cramer, oud-minister en hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht en Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Zo'n 70 lokale en duurzame initiatieven - particulieren, bedrijven, instellingen, overheden - deden al mee in voorgaande jaren. Dit jaar doen voor het eerst ook jongeren mee, zij gaan op voor de Young P-NUTS Awards. De P-NUTS Awards worden op dinsdag 16 april 2013 uitgereikt, inschrijven kan tot maandag 11 maart 2012.
De uitreiking van de P-NUTS Awards is om te vieren dat lokale, duurzame energie al (lang) kan. Elk jaar worden de voorlopers, de doeners, met een award in het zonnetje gezet. Zij hebben de paden gebaand zodat anderen hen kunnen navolgen.
Dit jaar is hiervoor op initiatief van HIER opgewekt een nieuwe award in het leven geroepen: de HIER opgewekt Award voor het initiatief dat zich het meest inspant om kennis te delen met bestaande en nieuwe initiatieven en daarmee de beweging van lokale duurzame energie initiatieven versterkt en groter maakt. Bart de Voogd van HIER opgewekt: "De beweging van lokale duurzame energie opwekking is er een van kennisdelen. En dat is mooi, want de beweging kan alleen maar sterker worden als we kennis en ervaringen met elkaar delen. Dat is de basis van HIER opgewekt. Koplopers versterken andere initiatieven die met eigen ervaringen de koplopers weer inspireren. Juist die dynamiek willen we eren met een award."
De P-NUTS Awards worden op 16 april 2013 uitgereikt in de Sporthallen Zuid te Amsterdam een sportieve dag op het speelveld van lokale duurzame energie.
Voor meer informatie en inschrijven: www.p-nuts.nu

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.