Ads Top

Studenten ontwerpen met inwoners Almelo vernieuwende duurzame straatverlichting

Gemeente Almelo is een van de deelnemers aan de nationale ontwerpwedstrijd voor innovatieve straatverlichting: Light Challenge 2013. Hiervoor gaan inwoners van Almelo samen met studenten van de Universiteit Twente energiezuinige straatverlichtingsconcepten ontwerpen. Naast gemeente Almelo doen ook de gemeenten Heerenveen, Assen, Groningen, Hardenberg, Nijmegen, Venray, Almere, Rotterdam en Leiden mee aan de Light Challenge.
Universiteit Twente levert het studententeam voor het Almelose project. Gemeente Almelo kan deelnemen aan de Light Challenge dankzij de spontane bereidheid van bewoners. Enthousiaste bewoners van de Volkerinksstraat zullen de studenten van de Universiteit Twente voeden met hun ideeën, reacties en commentaar op de productontwikkeling. De studenten gaan met die informatie aan de slag om een zo optimaal mogelijk lichtconcept te ontwerpen en te bouwen. De gemeente Almelo denkt mee met de studenten en stelt kaders voor veiligheid, werking en ontwerp. In de wedstrijd werken bewoners en studententeams in samenspraak ideeën uit. Ze worden daarbij gecoacht en ondersteund door bedrijven die partner zijn van de Light Challenge 2013. De Light Challenge is meer dan alleen een wedstrijd; de studenten krijgen in het programma bijzondere Masterclasses aangeboden met onder andere André Kuipers
De Light Challenge moet een prototype van een nieuw lichtconcept opleveren dat wordt voorgelegd aan een vakjury en bewonersjury. Studenten van het ROC in Almelo zijn gevraagd het prototype te realiseren. Op de finaledag 3 juli 2013 in Rotterdam presenteren alle tien teams hun protoype aan de jury. Dan is bekend of het ontwerp van de UT-studenten dat samen met Almeloërs uit de Volkerinksstraat is ontwikkeld, gewonnen heeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.