Ads Top

Energie Coöperatie West-Friesland start levering duurzame energie

Energie Coöperatie West-Friesland start levering duurzame energie aan ondernemingen. De coöperatie richt zich vooral op de ondernemingen (MKB) die zijn gevestigd op de West-Friese bedrijventerreinen, maar ook bedrijven die niet op deze terreinen zijn gevestigd, kunnen lid worden.
Gemiddeld kunnen ondernemers via de ECWF elf procent op hun energierekening besparen. Er komen zelfs uitschieters tot 25 procent voordeel voor.  Daarnaast adviseert de ECWF haar leden over de mogelijkheden voor energiebesparing en over de mogelijkheden zelf energie op te wekken. Uit recent onderzoek bij het MKB in heel Nederland bleek dat er gemiddeld 19 procent energie kan worden bespaard met investeringen die binnen 2 jaar zijn terugverdiend. Investeringen in zonenergie worden al binnen 7 jaar terugverdiend.
De ambitie om “begin 2013” daadwerkelijk energie te gaan leveren, is met de start in februari ruimschoots behaald. Op 12 februari is Honing Metaal  uit Zwaagdijk-Oost als eerste bedrijf door ECWF aangesloten op het energienetwerk. Honing Metaal is een gerenommeerde plaatwerkerij en fabrikant van luchtkanalen en toebehoren daarvoor. Zij zijn middelgrootte gebruiker van stroom en gas.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.