Ads Top

De Tesla laden terwijl je werkt

Op de campus van de TU Delft staan sinds kort laadpalen voor elektrische auto’s. Nuttig, want op de campus rijdt een behoorlijk aantal elektrische voertuigen rond. Op een regenachtige winterdag zagen we onder meer een op de campus omgebouwde Smart en een door studenten gebouwde racewagen.
De laadpalen zijn uiteraard ook bedoeld voor medewerkers, studenten en bezoekers die in meer alledaagse elektrische voertuigen rijden. Ze kunnen een speciale laadpas hun voertuigen opladen terwijl ze zelf werken, studeren of vergaderen. De universiteit heeft ervoor gekozen om laadpalen op de campus te zetten, omdat er vraag naar is. Projectleider TU Delft Ad Winkels: “Bovendien vinden we het belangrijk om niet alleen te doen aan onderzoek en onderwijs op het gebied van duurzame mobiliteit, maar het ook in de dagelijkse praktijk te stimuleren.”  De energie wordt voorlopig dan ook nog gratis aangeboden.
De laadpalen zijn ontwikkeld en geplaatst door het bedrijf Cohere Energy Solutions, dat onlangs ook al de campus van de TU Eindhoven van laadpalen voorzagen. “Universiteitsterreinen zijn interessant voor elektrische laadpunten”, aldus Michael Coussement van Cohere Energy Solutions, “omdat wetenschappers eerder dan gemiddeld kiezen voor een nieuwe technologie.” De laadpunten zijn geschikt voor alle reguliere elektrische auto’s en een lege accu volladen duurt ongeveer 8 uur. Als je auto er geschikt voor is dan kunnen de laadpunten ook op een hoger vermogen met 3 fasen 400V laden. De oplaadtijd is dan bijna drie keer zo snel.
De laadpalen staan op zes locaties op de campus. Bij iedere paal kunnen twee auto’s tegelijk laden op speciaal hiervoor gereserveerde parkeerplaatsen. Om een laadpaal te activeren is een laadpas nodig. Medewerkers en studenten kunnen met hun campuskaart een laadpas ophalen bij het Servicepunt van de betreffende faculteit.  

1 opmerking:

  1. Ik kan geen betere manier bedenken om duurzame mobiliteit in de dagelijkse praktijk te stimuleren. Ik ben wel eens benieuwd hoe lang het nog duurt alvorens we overal onze lege accu's kunnen opladen aan een acculader? Moeten we denken aan +5 jaar?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.