Ads Top

SmartGreenCars boort nieuwe markt aan in Zweden

SmartGreenCars zal het bestaande aanbod van aardgas-occasions in Nederland fors uitbreiden door in te zetten op rechtstreekse import van auto’s uit o.a. Zweden. SmartGreenCars hoopt hiermee in de toenemende vraag naar aardgasauto’s te kunnen voorzien bij zowel particulieren als bij bedrijven.
SmartGreenCars is een jaar geleden gestart op initiatief van het Friese bedrijf OrangeGas. OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. Met het opzetten van een webshop voor 2e hands aardgasvoertuigen, wilde SmartGreenCars het rijden op Groengas ook voor particulieren interessant maken. Door het succes van de webshop en een toename van het aantal vragen van geïnteresseerde autobezitters en wagenparkbeheerders naar o.a. aardgasauto’s , lease en inruil, is Smartgreencars vanaf 1 maart 2013 een totaaldienstverlener voor alle vormen van automobiliteit op groengas. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Yannes Koning, tot voor kort als interim-manager actief bij het bedrijf, is vanaf 1 maart benoemd tot directeur van Smartgreencars.
Directeur Orangegas en mede-oprichter van Smartgreencars Marcel Borger, verklaart de ontwikkelingen bij het bedrijf: “We zijn begonnen om het huidige aanbod aan aardgasauto’s in Nederland een extra etalage te geven omdat er in veel zoekmachines voor 2e hands auto’s nog niet geselecteerd kon worden op Groengas als brandstof. Terwijl de markt voor aardgas-occasions in bijvoorbeeld Italie of Duitsland vergelijkbaar is met die van 2e hands auto’s op benzine of diesel”.
“Hoewel het aanbod van nieuwe, af-fabriek Groengas-modellen van bijvoorbeeld FIAT en Volkswagen sterk uitbreidt, is voor veel particulieren de aanschaf van een nieuwe aardgasauto te duur. Met een 2e hands aardgasauto zijn de aanschafkosten aanzienlijk lager, en door over te schakelen op Groengas, bespaar je direct op je brandstofkosten en rijd je nog schoner ook.”
Naast personenauto’s is het vanaf nu ook mogelijk om kleinere bedrijfsauto’s te kopen of te leasen via SmartGreenCars, interessant voor MKB-ers die willen besparen op hun wagenpark en hun MVO-imago willen profileren.
Tenslotte hoopt SmartGreenCars met de rechtstreekse import van jong gebruikte Volvo’s op Groengas uit Zweden ook de zakelijke leaserijder te enthousiasmeren voor duurzame mobiliteit.
Directeur Yannes Koning: “Bijtelling is een belangrijke factor voor de leaserijder. Wij lobbyen al langere tijd in Den Haag om het rijden op Groengas in de laagste categorie in te schalen. Dat is slechts een kwestie van tijd. Ook merken wij dat steeds meer werkgevers kritisch zijn op de kosten van hun wagenpark en de vraag vanuit de leaserijder naar een schonere vorm van autorijden toeneemt”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.