Ads Top

Start Butendiek offshorewindmolenpark

De financial close voor het project Butendiek offshorewindmolenpark is per 7 februari 2013 bereikt. Hiermee start het project, dat in de tweede helft van 2011 door Ballast Nedam is verworven. Dit project met de contractwaarde van ongeveer 250 miljoen euro is al eerder in de orderportefeuille van Ballast Nedam opgenomen.
Ballast Nedam heeft met wpd een contract voor het ontwerpen, leveren en plaatsen van 80 funderingen in het Duitse Butendiek offshorewindmolenpark. Dit buitengaats windmolenpark bevindt zich in de Duitse Bocht, 32 kilometer ten westen van het Duitse eiland Sylt.
De diepte van het water op de locatie van het Butendiek windmolenpark ligt tussen de 17 en 22 meter. Het windmolenpark bestaat uit 80 turbines, elk met een capaciteit van 3,6 MW, waarmee de totale capaciteit op 288 MW komt. Een fundering bestaat uit een zogenaamde stalen monopile en een verloopstuk waarop de toren van de windturbine geplaatst wordt. Ontwerp en werkvoorbereidingen van de funderingen zijn in volle gang; de plaatsing staat gepland in het voorjaar van 2014. Ballast Nedam gebruikt voor het plaatsen van de funderingen het Heavy Lift Vessel (HLV) Svanen. Begin 2015 zal het project opgeleverd worden.
wpd ontwerpt en exploiteert windparken overal ter wereld. Deze onderneming realiseerde in talloze projecten tot nu toe zo'n 1400 windturbines met een gezamenlijk vermogen van 2,1GW en heeft momenteel plannen voor nog eens 7000MW. Binnen Europa is wpd een van de grootste ontwikkelaars van offshoreprojecten met 10.000MW in de planning. Momenteel werkt wpd aan de voorbereidingen van het Butendiek project.
Ballast Nedam werkt aan integrale projecten in Nederland op de vier werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Binnen deze focus richten we ons op de nichemarkten industriebouw, offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen. Op een aantal expertisegebieden zijn we ook internationaal actief. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext.
Ballast Nedam kiest voor levenscyclus denken en doen: wij ontwikkelen, realiseren, beheren en hergebruiken. We zijn langdurig betrokken bij beheer, onderhoud en exploitatie van projecten en organiseren financiële haalbaarheid. Onze toeleverende en specialistische bedrijven leveren onderscheidend vermogen door innovatie, kostenleiderschap en inkoopkracht. Het aanbod van Ballast Nedam verschuift naar specifieke product-marktcombinaties met meer toegevoegde waarde.
Ballast Nedam realiseert blijvende kwaliteit in combinatie met lagere levenscycluskosten voor haar klanten en de samenleving. http://www.ballast-nedam.nl

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.