Ads Top

Eerste paal voor BioWarmteCentrale De Purmer

Donderdag heeft Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland en voorzitter Energy Board) de eerste paal geslagen voor BioWarmteCentrale De Purmer van Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP). Voorafgaand hebben leerlingen van Daltonbasisschool “de Akker” hun –speciaal voor deze gelegenheid gemaakte– statement voor een duurzamere wereld op de paal onthuld en de naam van de nieuwe centrale bekend gemaakt. Met BioWarmteCentrale De Purmer gaat SVP vanaf medio 2014 zelf haar warmte produceren. 80% van de warmtevraag wordt hiermee duurzaam opgewekt.

De BioWarmteCentrale wordt gestookt op houtsnippers. Deze houtige biomassa komt uit het reguliere onderhoud van bossen en landschappen en wordt geleverd door Staatsbosbeheer. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof. Bomen leggen namelijk CO2 vast in hout. Bij verbranding van hout neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel.

Met de ingebruikname van de BWC spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit, wat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van 16.000 auto's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.