Ads Top

Biovergassinginstallatie op Zeumeren geopend

Een dezer dagen werd, in aanwezigheid van gedeputeerde Annemieke Traag, op recreatiegebied Zeumeren de innovatieve vergassingsinstallatie van RGV Holding BV geopend. Het is de eerste biovergassingsinstallatie op deze schaal in Gelderland. De provincie moedigt dit initiatief aan: de installatie draagt bij aan de Gelderse energietransitie en is een hoogwaardige toepassing van de biomassa-keteninnovatie.
Bio-energie is een belangrijke bron van hernieuwbare energie binnen de provincie Gelderland. Daarom wordt er naar hoogwaardige toepassingen gezocht om biomassaketens slimmer en korter te maken. Tegen lagere kosten, met minder gebruik van fossiele brandstoffen en meer gebruik van nieuwe technologiën en strategische allianties. De biovergassingsinstallatie op Zeumeren is hiervan een goed voorbeeld.
De provincie is met RGV een green deal aangegaan waarin verwaarding van biomassa één van de onderwerpen is. De nieuwe biovergassingsinstallatie produceert in eerste instantie syngas voor bio-energie, maar het gas kan op termijn ook voor hoogwaardiger toepassingen worden aangewend. Als transportbrandstof of grondstof voor bioplastics bijvoorbeeld. Bovendien tolereert de installatie waarschijnlijk ook andere soorten biomassa. Dit maakt de biovergassingsinstallatie op Zeumeren breed inzetbaar.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.