Ads Top

TenneT onder hoogspanning na afwijzing eindbod cao

De leden van FNV en CNV bij netbeheerder Tennet TSO B.V. wijzen een eenzijdig eindbod van hun werkgever massaal af. De spanning bij TenneT neemt daardoor toe: de medewerkers beraden zich op acties.

De medewerkers van de beheerder van het landelijke elektriciteitsnet eisen van hun werkgever een structurele loonsverhoging van 3,0 procent voor een cao van 12 maanden, een vaste eindejaarsuitkering van 6,0 procent en duidelijke afspraken over de invoering van een generatiepact. TenneT kwam in zijn eenzijdig opgelegde eindbod niet verder dan 2,4 procent voor een cao voor twaalf maanden.

Daarnaast is er veel onduidelijkheid over de hoogte van een vaste eindejaarsuitkering en het invoeren van een regeling ‘duurzaam doorwerken’, waardoor oudere werknemers korter kunnen gaan werken om gezond hun pensioen te halen.

Sinds oktober 2017 zijn TenneT en de vakbonden in gesprek over een eigen cao voor TenneT. Met ingang van 1 mei 2018 past TenneT namelijk niet langer de bestaande cao voor (regionale) netbeheerders toe. In plaats daarvan wil het bedrijf een eigen cao voor zijn 1400 werknemers. Maar na moeizame gesprekken kwam TenneT uiteindelijk niet verder dan een éénzijdig eindbod, waarin onvoldoende tegemoet is gekomen aan de wensen van de werknemers.

De gezamenlijke vakbonden bezinnen zich nu op acties om hun eisen het komende najaar bij TenneT af te dwingen. Ter voorbereiding op deze acties hebben kaderleden van FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten afgelopen week een actiecomité in het leven geroepen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.