Ads Top

'Private lease electrische auto voordeliger dan kopen'

Private lease voor een elektrische auto is voordeliger dan het aanschaffen van een elektrische auto. Gemiddeld zijn de kosten voor een leaseauto 8 procent goedkoper per maand dan wanneer de auto wordt gekocht. Dit blijkt uit onderzoek van leasescanner.nl.

In het onderzoek van leasescanner.nl zijn er drie verschillende elektrische auto’s gebruikt in de vergelijking. Voor deze auto’s werd middels de ANWB rekentool berekend wat de gemiddelde kosten per maand zijn wanneer de auto wordt gekocht. Deze prijs is vervolgens vergeleken met leaseprijzen van vier verschillende maatschappijen. Hierbij werd gekozen voor een private leasecontract van 48 maanden met maximaal 10.000 kilometers. Uit de gegevens blijkt dat het kopen van een elektrische auto gemiddeld 8% duurder is dan het leasen van een elektrische auto. Binnen de leaseprijzen waren niet veel opvallende verschillen zichtbaar.

Ondanks dat de prijzen voor het leasen van een elektrische auto lager liggen dan de kosten voor het kopen van een elektrische auto betekent is het maandbedrag voor het leasen van een elektrische wagen nog steeds erg hoog. Een elektrische auto heeft een hele hoge aanschafwaarde, wat natuurlijk wordt doorberekend in de leaseprijs. Zo is in deze vergelijking de goedkoopste leaseprijs voor een Volkswagen e-Golf met 494 euro dit is een fors bedrag als je bedenkt dat de vergelijkbare benzine variant al te leasen is voor een bedrag van 335 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.