Ads Top

Honderste zonnepaneel LEKSTEDEwonen

Op 6 september vierde Lekstedewonen de plaatsing van het 100e zonnepaneel op een eengezinswoning. In krap twee maanden tijd hebben al 140 van de 550 huurders zich aangemeld om zonnepanelen van Wocozon te laten plaatsen. Hiermee besparen huurders jaarlijks circa honderd euro op hun energiekosten.

Deze vliegende start van het duurzaamheidsproject werd gevierd met de direct betrokkenen bij de woning van de familie Nietveld-Van Zijl. Met de acht zonnepanelen (totaal vermogen 2.480 wattpiek) wordt ongeveer 85 procent van alle benodigde stroom van hun huishouden opgewekt. Het honderdste zonnepaneel werd feestelijk onthuld door de bewoners en wethouder Meurs.

Het gebruik van duurzame energiebronnen, verduurzamen van de woningvoorraad en besparen op woonlasten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Hiervoor zoeken lekstedewonen en Wocozon ook de samenwerking met bewoners en de gemeente Vianen.

Zonnepanelen leveren een grote bijdrage aan duurzaamheid en aan het milieu. Ook de lagere maandlasten voor huurders is belangrijk. LEKSTEDEwonen is voor dit project een samenwerking aangegaan met Wocozon en zij verzorgen naast het plaatsen ook het onderhoud. Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld zo’n 20% lager, waardoor zij jaarlijks € 100,- besparen op hun energiekosten. Op de daken van huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, goed voor het opwekken van circa 85% van alle benodigde stroom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.