Ads Top

TU Delft Solar Boat Team klaar voor zonnebootrace

Het Solar Boat Team van de TU Delft verschijnt aanstaand weekend met hun zelfgebouwde zonneboot aan de start van de DONG Energy Solar Challenge. Met hun vernieuwde ontwerp en slimme strategie hopen zij de etappes zo snel mogelijk af te leggen en daarmee de eerste prijs van het wereldkampioenschap voor zonneboten naar Delft te halen. De race is van 28 juni tot en met 5 juli in Nederland, waarbij de eerste etappe voert van Blauwestad naar Groningen

De boot van het Delftse team is uniek door het toepassen van een uniek en simpel Nederlands principe: fietsen. De zonneboot heeft geen klassiek roer achterop, maar sturen gaat door de voorste draagvleugel te draaien. Dit systeem houdt de boot stabiel als de draagvleugels de romp uit het water tillen. Om te voorkomen dat de boot omvalt compenseert de bestuurder de val door de richting in te sturen waarin de boot dreigt te vallen. Net als hoe een fiets werkt. Door deze manier van varen kunnen de draagvleugels extreem klein zijn en heeft de boot net zoveel waterweerstand als een mensenhand die in het water steekt. Mede door het lichte gewicht van totaal ongeveer 90 kg kan de boot een topsnelheid bereiken van 40 a 45 kilometer per uur.

Maar niet alleen het ontwerp van de boot is uniek; de studenten zullen ook gebruik maken van een slimme strategie. Met een gedetailleerde voorspelling van de zoninstraling (per 5 minuten) kunnen de studenten exact bepalen wat de boot qua energie van de zon binnenkrijgt. Zij brengen dit samen met het verbruik van de boot - die ze ook live monitoren - en de hoeveelheid energie die er in de accu zit. Zo bepaalt het team hoe hard de boot moet varen om aan het einde vrijwel zonder energie in de accu aan te komen. Hierdoor wordt alle zonne-energie optimaal benut. Teamlid Lenny Bakker: "Met deze goed uitgekiende methodiek hopen wij de wedstrijd te winnen. Alle weergegevens worden verstuurd naar het deel van het team dat tijdens de race in de strategie-auto zit. De boot heeft allerlei sensoren die alle stromen in de boot meten. Deze worden via een sim-kaart vanuit de boot live verzonden naar de camper. Deze zien dan het verbruik en bepalen vervolgens hoe hard de boot moet varen. Deze snelheid communiceren ze naar de boot waar de piloot de snelheid op het dashboard ziet. Door zo goed om te gaan met de zon, hopen we de race te winnen!"

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.