Ads Top

De TU/e is naar plek 4 gestegen in de SustainaBul, de studentenprijs voor duurzaamheid

De TU/e is naar plek 4 gestegen in de SustainaBul, de studentenprijs voor duurzaamheid. Dat is één plaats hoger dan in 2013. De top 5 wordt geleid door Wageningen Universiteit en Hogeschool Utrecht, gevolgd door Hanzehogeschool Groningen, de TU/e en de Radboud Universiteit Nijmegen.

In vergelijking met 2013 heeft de TU/e met name winst geboekt met het afvalbeleid. Verder scoort de Eindhovense universiteit goed in de aansluiting van onderwijs en onderzoek op het bedrijfsleven. Verbeteringen zijn echter nog mogelijk met onder meer eigen energie-opwekking, de energie efficiënte van de ICT en door het opstarten van een Green Office.

De duurzaamheidsranking wordt georganiseerd door het landelijke studentennetwerk voor een duurzame toekomst, Morgen. In totaal deden 22 hogescholen en universiteiten mee. Morgen beoordeelt de onderwijsinstellingen op duurzaamheid binnen zowel hun onderwijs, onderzoek als bedrijfsvoering. De ranglijst richt zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op transparantie hierover: instellingen moeten aan Morgen bewijzen dat zij duurzaam zijn.

Via de SustainaBul wordt het voor de studenten, beleidsmakers en bestuurders inzichtelijk wie de koplopers en de achterblijvers zijn met betrekking tot de integratie van het thema duurzaamheid. Hiermee wil Morgen een mentaliteitsverandering teweeg brengen binnen het hoger onderwijs, waardoor de instellingen zichzelf gaan verduurzamen. Door de vragenlijst door te nemen, kunnen onderwijsinstellingen tevens kritisch naar zichzelf kijken.

Bij de TU/e overheerst tevredenheid over de positie op de ranglijst. "Deze stijging toont dat ons beleid vruchten afwerpt", aldus Jo van Ham namens het College van Bestuur. "Het is ook de bedoeling dat we leren van het jureringsrapport. Het is goed om onszelf een spiegel voor te houden en om vinger aan de pols te houden."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.