Ads Top

Avans Hogeschool en Solliance gaan samenwerken aan dunne film zonnecellen

Avans Hogeschool en Solliance partners TNO en Smit Ovens ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst t.b.v. het nieuwe lectoraat Solar Productietechnologie en Equipmentontwikkeling. Het net opgerichte kenniscentrum richt zich op het bedenken van toepassingen voor een nieuwe generatie zonnecellen en op de ontwikkeling van de productietechnologie daarvoor.

Het lectoraat wil een bijdrage leveren in het oplossen van problemen in het productieproces van flexibele dunne folie. Maar ook actief zijn in het bedenken van nieuwe geïntegreerde zonneceltoepassingen zoals in kledingstukken, dak- en gevelbeplating, tentdoek of zeildoeken voor vrachtwagens.

Lector Karel Spee: “De productie van artikelen met zonnecellen ligt in landen als China. Daar moeten wij het niet van hebben. Wij zijn juist sterk in het maken van prototypen met nieuwe toepassingen van die nieuwe zonnecellen en de apparatuur die nodig is om zowel de zonnecellen, modules als geïntegreerde producten te produceren.” 

Het lectoraat, dat valt onder de Academie voor Industrie en Informatica (AI&I) van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, richt zich ook op de productietechnologie van apparatuur die dit soort zonnecellen produceert. Daarnaast is het door ontwikkelen van de huidige generatie zonnecellen een van de speerpunten.  “Geen lelijke grijze platen meer op de daken, want dat pikken de consumenten in de nabije toekomst niet meer”, aldus Spee.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.