Ads Top

Gemeente verfraait stroomkasten Vrijthof

De gemeente Maastricht gaat de stroomkasten die bij evenementen rondom het Vrijthof staan verfraaien. De stroomkasten, zeventien in totaal, worden in opdracht van de gemeente beschilderd door De Verfraaiers, een groep kunstenaars uit Maastricht.

De gemeente wil zo de stroomkasten beter inpassen in de openbare ruimte. De schilderingen laten belangrijke periodes zien uit de geschiedenis van de stad. BV Limburg heeft deze zes stadsidentiteiten ontwikkeld.

Mosasaurus Bèr, de Servaasbrug (Romeinse tijd), de Sleutel van Servaas, Garnizoensstad, stad van de maakindustrie en studentenstad: die zes beeltenissen worden in de kleuren van de stad aangebracht op de stroomkasten. BV Limburg en de gemeente willen met de afbeeldingen de rijke historie van Maastricht laten zien aan bezoeker, inwoner en passant.  “BV Limburg zoekt steeds innovatieve manieren om voor een breed publiek het grote verhaal van Maastricht en de Maastrichtenaren te vertellen,” aldus Gerard Rooijakkers algemeen directeur BV Limburg.

Het schilderen van de beeltenissen op de stroomkasten is gegund aan een groep zelfstandige kunstenaars: De Verfraaiers. De groep zet zich in om de woon- of leefomgeving van mensen te verfraaien door het maken van muurschilderingen in de openbare ruimte of bij mensen thuis. “Het verfraaien van de stroomkasten is een mooi voorbeeld van hoe wij vanuit de flexibiliteit van ons ZZP-schap als kunstenaars kunnen bijdragen aan de uitstraling van een evenement en de locatie,” aldus Nicole Mulkens, van De Verfraaiers.

“Met het verfraaien van de stroomkasten geven we gehoor aan de wens van de gemeenteraad om evenementen beter in te passen op de pleinen. We vragen organisatoren hun evenementen steeds hoogwaardiger in te kleden in de omgeving, dan moet dat ook gelden voor dergelijke in het oog springende voorzieningen. Dat we hiervoor samenwerken met een groep ZZP-kunstenaars is een mooi voorbeeld dat creativiteit en economie goed samengaan,” aldus John Aarts, wethouder economie van de gemeente Maastricht.

De verfraaide stroomkasten worden voor het eerst benut voor de concerten van André Rieu. De eerste stroomkasten worden dinsdag 24 juni a.s. geplaatst op het Vrijthof.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.