Ads Top

GasTerra CEO gekozen tot president van Eurogas

De Algemene Vergadering van de Europese branche-organisatie Eurogas, bijeen in Venetië, heeft Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, verkozen als haar nieuwe president. Hij volgt de Fransman Jean François Cirelli op , die de afgelopen vier jaar aan het hoofd stond van Eurogas. Het presidentschap van Eurogas is een nevenfunctie. De heer Lankhorst blijft aan als CEO van GasTerra.

Eurogas verenigt 45 ondernemingen en organisaties uit 25 landen, die in de gassector actief zijn op het gebied van gashandel, distributie en retail. Het behartigt in Brussel de gemeenschappelijke belangen van de sector.

In zijn aanvaardingsspeech benadrukte Gertjan Lankhorst dat de gassector Europa veel te bieden heeft, nu en in de toekomst. 'In de eerste plaats ons product met al zijn voordelen voor een zekere energievoorziening en effectief en verantwoord klimaatbeleid, maar daarnaast ook kennis, expertise en ideeën, die Europa vooruit kunnen helpen op het hobbelige pad van de verduurzaming.' Hij stond ook stil bij het feit dat technologie die tot efficiencyverbetering leidt, niet als duurzaam wordt gezien. 'Onbegrijpelijk, want er is geen schonere, lees duurzamere energie dan ongebruikte energie. Ik pleit er daarom voor om efficiency-verhogende technologie een veel prominentere plaats in het energiebeleid te geven. Ik beveel de Europese en nationale overheden aan om daar in hun duurzaamheidsbeleid rekening mee te houden.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.