Ads Top

Subsidie voor energiebesparing in sportaccommodaties

Huis van de Sport Groningen ontvangt een bijdrage van bijna 28.000 euro van de provincie voor het project Duurzame Sportverenigingen. Huis voor de Sport  heeft samen met energie-inkoopcollectief SportStroom en bouwbedrijf Heijmans een projectplan opgesteld voor energiebesparing in sportaccommodaties. De subsidie voor het project Duurzame Sportverenigingen komt uit het budget van het Provinciaal Gebouwenplan 2013-2015.

Huis van de Sport wil in 2014 tien sportverenigingen selecteren en benaderen voor een proefproject om de energiekosten van de sportaccommodaties te verlagen. Het gaat om sportverenigingen die een eigen gebouw bezitten. Deelname aan het project Duurzame Sportverenigingen is niet alleen goed voor het milieu maar kan ook de financiële positie van de sportverenigingen sterker maken. Als dit project succesvol is dan worden in 2015 mogelijk opnieuw vijf proefprojecten uitgevoerd.

De provincie wil het energieverbruik in onze provincie omlaag brengen. We willen als provincie ook voorop lopen in het gebruik en opwekken van duurzame vormen van energie. Deze doelstellingen staan in ons Provinciaal Gebouwenplan 2013-2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.