Ads Top

Duurzame gastvrijheid krijgt extra impuls

Negen Utrechtse ondernemers leveren vanaf nu een belangrijke bijdrage aan duurzame gastvrijheid in de stad. Zij sluiten zich aan bij de zeventien hotels, congreslocaties en musea die al in 2011 de eerste duurzame afspraken maakten in hun sector. Met de ondertekening van het convenant Duurzame Hospitality is de eerste stap gezet. Doel:  gezamenlijk werken aan CO2-reductie en duurzaam ondernemen.

De nieuwe deelnemers zijn: BCN Utrecht, Mereveld, Malie Hotel Hampshire Classic, Paushuize / Huize Molenaar, NMC Utrecht, Beatrix Theater, Mother Goose Hotel, Restaurant De Kleine Baron, Anafora Parkrestaurant. De gemeente verduurzaamt ook haar eigen gastvrije locaties, zoals Fort de Gagel en de stadsboerderijen. Voor fort de Gagel ondertekent de wethouder.

Wethouder  Lot van Hooijdonk:  “Het is  duidelijk dat samenwerking hele praktische kennis oplevert. Samen ontdek je  welke LED-spotjes  goed  zijn  en wissel je know how uit over  verlaging van  waterverbruik  en  het energiezuinig maken van monumentale panden.  Ik vind het heel  bemoedigend dat de deelnemers zelf aangeven dat de bijeenkomsten voor hen  een stok achter de deur zijn om bezig te blijven met besparing op energie, afval en inkoop.”

Het Green Key keurmerk halen is een van de doelen van de samenwerking. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame locaties zoals hotels, congreslocaties, musea en dagattracties. In de sector wordt door zakelijke klanten steeds vaker geselecteerd op de duurzaamheid van locaties. Bijna alle Utrechtse  deelnemers behaalden de afgelopen jaren dit keurmerk.

De volgende organisaties tekenden het convenant al in 2011: Apollo Hotel, Aristo Accommodaties, Carlton President Hotel, Centraal Museum, Chambres en Ville, Courthotel City Centre Utrecht, De Fabrique, Grand Hotel Karel V, Het Vechthuis, Hotel Mitland, Jaarbeurs Utrecht, Museum Speelklok, Mary K Hotel, NH Utrecht / NH Centre Utrecht, Park Plaza Hotel, Stadskasteel Oudaen, Toerisme Utrecht / Domtoren.

Stichting Stimular is projectleider namens de gemeente Utrecht. Stichting KMVK biedt ondersteuning bij Green Key en geeft inzicht in de resultaten, zoals besparing op energieverbruik, waterverbruik en kosten per bezoeker. De gemeente verstrekt subsidie aan deelnemers die investeren in een milieudoorlichting om het Green Key keurmerk te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.