Ads Top

Nuon steunt nieuwe uitdaging van Nuon Solar Team als hoofdsponsor

Het Nuon Solar Team gaat een nieuwe uitdaging aan en is gestart met een nieuw project. Dit jaar nog gaat het team meedoen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika en Nuon heeft besloten om ook dit jaar met het team in zee te gaan als hoofdsponsor. Het contract met Nuon is op vrijdag 20 juni getekend in de Arena in Amsterdam waar tegelijkertijd het grootste zonnedak van Amsterdam wordt geopend.

Om aandacht te vragen voor het nieuwe zonnedak van de Arena plaatste Nuon – dat tevens het zonnedak op de ArenA heeft gerealiseerd –Nuna op donderdagmiddag 19 juni op het zonnedak. De accu’s van de Nuna zullen hier symbolisch worden opgeladen. Op weg naar de race in Zuid-Afrika.

Na een hoofdsponsorschap van 14 jaar heeft Nuon besloten om dit nieuwe uitdagende project wederom als hoofdsponsor te steunen. De nieuwe race die in het tussenjaar van de World Solar Challenge (WSC) plaats vindt, biedt veel kansen op het gebied van innovatie en training van het team. Nuon ziet net zoals het team dat het meedoen aan deze race essentieel is om voorop te blijven ten opzichte van de concurrentie en daarmee te winnen op de World Solar Challenge (WSC)2015.

Het fulltime team van 6 studenten van de TU Delft zal Nuna7, de zonnewagen die vorig jaar de trofee bij de WSC mee naar huis heeft genomen, rijklaar maken voor de race in Zuid-Afrika. Bart Koek, technisch manager van het team zegt dat dat niet zo vanzelfsprekend is: ‘Om deel te kunnen nemen aan de race moet Nuna7 aan de reglementen voldoen, hiervoor is nog een aantal aanpassingen nodig. Daarnaast is het terrein in Zuid-Afrika veel uitdagender dan in Australië waardoor het vermogen van de motor moet worden vergroot.’ De aanpassingen én het nieuwe uiterlijk van de Nuna7S zullen op 17 juli in het Louwman Museum in Den Haag worden gepresenteerd.

De Sasol Solar Challenge start in Pretoria, gaat langs verschillende grote steden richting de kust en zal finishen in Kaapstad. Het is de bedoeling dat Nuna7S in 8 dagen zoveel mogelijk kilometers aflegt. Dit wordt mogelijk gemaakt door naast de kilometers van een dag etappe, extra loops te rijden met afstanden tussen de 50 en 100 km. Wanneer het team succesvol is zal het de langste race zijn op alleen alternatieve energie!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.