Ads Top

Bedrijfsleven, overheid en wetenschap kunnen meer en slimmer samenwerken in energiesector

Marktmechanismen en informatiesystemen kunnen bijdragen aan slimmer gebruik van energiebronnen als het marktontwerp ook de maatschappelijke kosten weerspiegelt. Dit stelt prof.dr. Wolf Ketter in zijn oratie 'Envisioning Sustainable Smart Markets and Enabling Sustainable Smart Markets '(Duurzame slimme markten visualiseren en activeren) Hij bespreekt daarin de uitdagingen en kansen voor onderzoekers van informatiesystemen, en een plan van aanpak voor onderzoek naar duurzame slimme markten, gefocust op samenwerking. Ketter aanvaardt met zijn rede op vrijdag 20 juni 2014 het ambt van bijzonder hoogleraar Next Generation Information Systems vanwege het Erasmus Trustfonds aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De oratie van Ketter is relevant voor zowel het bedrijfsleven als voor de samenleving als geheel. De bijzonder hoogleraar schetst de standpunten van het bedrijfsleven, de samenleving en de academische wereld in de zoektocht naar een duurzamere manier van leven. De oratie vormt het academische hoogtepunt van het jaarlijkse, twee dagen durende Erasmus Energy Forum, een internationale conferentie met deelnemers uit bedrijfsleven en industrie, beleidswereld en wetenschap. Het Forum behandelt drie thema's: EU-beleid en markten, slimme energienetwerken en nieuwe bedrijfsmodellen en het financieren van duurzame energie.

Dr. Ketter werd in juli 2013 benoemd tot bijzonder hoogleraar Next Generation Information Systems aan de vakgroep Technology & Operations Management bij RSM. Dank zij de nieuwe  leerstoel kan meer onderzoek worden gedaan naar technologieën die het automatiseren van real-time besluitvorming ondersteunen. De leerstoel wordt gefinancierd door het Erasmus Trust Fund.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.