Ads Top

Limburgse energiejagers koplopers in Vlaanderen

Energiejacht - een campagne van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met de Vlaamse provincies - mikt op energiebesparing door gedragsverandering en/of kleine investeringen bij gezinnen, tijdens het stookseizoen. Deelnemers voeren tijdens de campagne hun meterstanden van gas, elektriciteit en water in op de campagnewebsite www.energiejacht.be.

Deelnemende gezinnen passen de besparingstips toe die ze aangereikt krijgen. Hun besparing – zowel in percentage als in euro – wordt automatisch berekend. De rekenmodule die gebruikt wordt, houdt rekening met de buitentemperatuur. Een extreem strenge of zachte winter heeft dus geen effect op het resultaat. De gezinnen worden begeleid door een energiemeester, die hiervoor een aangepaste opleiding krijgt.

De vierde editie van Energiejacht liep van 1 december 2013 tot 31 maart 2014. De provincie Limburg koos ervoor om deze keer te focussen op kansengroepen onder de noemer "Energiejacht op maat". De deelnemers deden het erg goed en klokten met zijn allen af op een energiebesparing van 20,18 %. Ze scoorden hiermee veruit het beste ten opzichte van de andere provincies (10,33 % tot 3,84 %).

In heel Vlaanderen wisten alle deelnemers samen 966 ton CO2 te besparen. Dat is evenveel als de jaarlijkse uitstoot van 345 auto's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.