Ads Top

'Werknemers Zuidas gaan massaal aan zonnepanelen'

Van woensdag 10 t/m vrijdag 12 april 2013 organiseert de Green Business Club de 'Zuidas Solar Week', een grootschalige campagne om de werknemer­s op de Zuidas bewust te maken van de voordelen van zonne-energie. In samenwerking met de actie 'Zon Zoekt Dak' van Natuur & Milieu worden de werknemers verleid om met z'n allen massaal zonnepanelen aan te schaffen.
Tijdens de actie staat er een informatiestand afwisselend op het Gustav Mahlerplein en het Zuidplein om 'Zon Zoekt Dak' te promoten. Medewerkers kunnen hier informatie krijgen, vragen stellen, zich online inschrijven en materialen bekijken. Er staan twee stroomopwekkende fietsen bij de stand waar medewerkers zelf energie mee kunnen opwekken en kunnen strijden tegen de energiekracht van een zonnepaneel. En als primeur zijn er 250 exclusieve exemplaren van de nieuwe WakaWaka lights te koop, een innovatieve solar powered LED lamp.
Veel grote bedrijven op de Zuidas doen mee aan de actie. "De daken van de bedrijven op de Zuidas zijn te klein voor grootschalige opwekking van zonne-energie", aldus Joost Brinkman, werkzaam bij Accenture en bestuurslid van de Green Business Club. "Alleen het dak van de RAI is geschikt en daar zijn we met de RAI al hard mee bezig. Voor consumenten is de business case op dit moment echter zo interessant dat we met extra aandacht en ontzorging gezamenlijk echt impact kunnen maken!"
De actie past in de ambitie van de Zuidas om een hoogwaardig duurzaam gebied te zijn. Bedrijven zijn druk bezig om hier hun steentje aan bij te dragen. Belangrijke voorwaarde voor succes is de bewustwording van medewerkers omtrent duurzaam gedrag. Door hen te wijzen op de mogelijkheden zelf bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie hopen de bedrijven hun medewerkers nog meer te enthousiasmeren voor de gezamenlijke ambitie.
De Zuidas Solar Week is één van de projecten binnen de werkgroep Energie van de Green Business Club. Deze stichting is een samenwerking tussen grote bedrijven op de Zuidas en heeft als doel om de Zuidas gezamenlijk te verduurzamen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.