Ads Top

Inspiratielab: Hoe stimuleren we energiebesparing?

Op dinsdag 23 april houdt de provincie Gelderland het Inspiratielab 'Thuis energie besparen'. De centrale vraag: hoe stimuleren we woningisolatie én energiebesparing van huishoudens? Het is een van de uitdagingen waar Gelderse gemeenten, woningcorporaties en de provincie samen voor staan.
Het plaatsen van zonnepanelen; bron provincie GelderlandHoe maken we gezinnen bewust van hun energiegedrag? Hoe krijgen we iemand zover dat hij zijn woning isoleert? Hoe overtuigen we een huurder akkoord te gaan met een kleine huurverhoging die dubbel en dwars wordt terugverdiend na woningisolatie?
Aan de hand van zes praktijkvoorbeelden worden manieren getoond waarop energiebesparing en woningisolatie gestimuleerd kunnen worden. Wat werkt goed? Waar lopen we in de praktijk tegen aan? Wat kunnen we van elkaar leren? Waar hebben we elkaar nodig en welke inzichten biedt dit?
Voor het Inspiratielab worden niet alleen degenen die bezig zijn met de Gelderse isolatieregeling en betrokken medewerkers van woningcorporaties uitgenodigd. Ook geïnteresseerde beleidsmedewerkers duurzaamheid, wonen en communicatieadviseurs zijn welkom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.