Ads Top

Essent stapt na 15 jaar uit het schaatsen

Essent stopt na het Olympisch seizoen 2013/2014 met de sponsoring van de schaatssport. Het energiebedrijf zal de aflopende contracten met de ISU (International Skating Union), de KNSB (de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond) en schaatsstadion Thialf niet verlengen en zich terugtrekken als sponsor van de Essent ISU World Cups en de Essent ISU Championships.
Het ondersteunen van de schaatssport heeft de naamsbekendheid van Essent enorm verhoogd (tot 97% totale bekendheid nu). Oer-Hollands, sympathiek en ‘van-ons-allemaal’ zijn de associaties bij het schaatsen die perfect pasten bij de merkwaarden van Essent, we spreken dan ook van een succesvolle samenwerking met de diverse partijen in de schaatswereld.
Essent startte in 1998 met het ondersteunen van de World Cup cyclus. Een serie van wedstrijden die over de hele wereld plaatsvindt. Ook is Essent in die jaren sponsor geweest van de Nederlandse Kampioenschappen, het marathonschaatsen en diverse Alternatieve Elfstedentochten. Later kwamen daar nog de ondersteuning van de Wereld- en Europese Kampioenschappen, de KNSB en het ijsstadion Thialf in Heerenveen bij.
Erwin van Laethem, CEO van Essent: ‘De energiemarkt is voortdurend in beweging. De veranderende omstandigheden hebben ons doen besluiten de bakens te verzetten. We hebben als sponsor het plafond bereikt van wat mogelijk is. Ons sponsorbeleid gaat nadrukkelijk verschuiven richting klantenwerving en klantbehoud’.
‘Na 15 jaar intensieve betrokkenheid voelen we ons zeer verbonden met de schaatssport alsook met de mensen in de schaatssport zelf. Het afscheid zal ons niet licht vallen. Gelukkig staat ons nog een heel seizoen te wachten als supporter van het schaatsen. En daar verheugen we ons op’, aldus Van Laethem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.