Ads Top

Teamintroductie Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team heeft vandaag een filmpje online gezet waarin zij zichzelf introduceren. Het team zit middenin de bouw van hun nieuwe zonneracer, Nuna7. Met de voorgaande zonnewagens wonnen zij vier keer de World Solar Challenge, een race van 3000km dwars door de hete woestijnen van Australië. Deze ambitieuze groep van 16 studenten van de TU Delft ontwerpt, bouwt en racet deze wagen helemaal zelf.
Met een groot aantal technische studies wordt elk onderdeel van de wagen tot perfectie ontworpen. De Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek studenten zorgen dat Nuna7 zo min mogelijk luchtweerstand heeft. De drie Werktuigbouwkundigen ontwerpen een wielophanging die alle klappen aan kan en zorgen dat de zonnewagen zo min mogelijk rolweerstand heeft. Om de energie zo goed mogelijk te gebruiken ontwerpen de Elektrotechniekstudenten een elektrisch systeem waar alle energie zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.
Na het bouwen van de auto transformeert het team in een ware raceploeg. Elke pitstop wordt tot in de seconde geöptimaliseerd en alle schaduw die je per ongeluk op het zonnepaneel laat vallen wordt genadeloos afgestraft. De teamleden van het Nuon Solar Team knallen tot de finish is bereikt, om uiteindelijk het goud weer naar Delft te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.