Ads Top

GroenLinks tegen bezuiniging op natuur en duurzame energie

De Statenfractie van GroenLinks is tegen de stevige bezuinigingen op natuur en duurzame energie van het nieuwe college van GS.Ook vindt de Statenfractie het een slecht plan dat GS geld uit de afgeblazen OV-projecten Regiotram en de spoorlijn Groningen-Heerenveen wil gebruiken voor de aanleg van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. “Afspraak uit het collegeprogramma is dat vrijgevallen geld uit OV-projecten alleen gebruikt mag worden voor andere OV-projecten en dus niet voor een nieuwe weg”, aldus Statenlid Harrie Miedema. “Bovendien is de N33 een rijksweg en moet het rijk geld uittrekken voor deze weg, maar die wil dat niet. Het kan echt niet dat de provincie die weg nu zelf maar gaat betalen”.
Natuur en landschap zijn juist kerntaken van de provincie en GroenLinks vindt het niet kunnen dat juist daar stevig op bezuinigd wordt, terwijl het rijk er ook al heel stevig op heeft bezuinigd. Zo komt de realisatie van de EHS in Groningen nooit van de grond. Duurzame energie is een kernpunt in het collegeprogramma van GS in Groningen. Daarom is het vreemd dat de nieuwe coalitie stevig op wil bezuinigen op nieuw beleid, terwijl bijna alle energieprojecten daaronder vallen.
GroenLinks ziet ook goede punten in het programma. Zo staat men achter de aanpak van de jeugdwerkloosheid en het goedkoper maken van het leerlingenvervoer met OV. GroenLinks staat ook nog steeds achter het oude collegeprogramma dat grotendeels in stand blijft, met veel aandacht voor duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.