Ads Top

Annemieke Traag legt eerste zonnepaneel Energiesprong Montferland

Donderdag 11 april legde gedeputeerde Annemieke Traag het eerste zonnepaneel op het dak van een zeer energiezuinige woning in ’s-Heerenberg. Deze nieuwbouwwoning maakt deel uit van Energiesprong Montferland. Alle 61 woningen van Energiesprong Montferland zijn energieneutraal of zeer energiezuinig, mede door de zonnepanelen. Hierdoor hebben de toekomstige bewoners een lage energierekening.
In ’s-Heerenberg, Zeddam en Stokkum realiseert Energiesprong Montferland 61 nieuwe woningen, waarvan er 30 energieneutraal en 31 energiezuinig zijn. De verwachting is dat de energierekening van de toekomstige bewoners van deze woningen maar liefst 60 tot 80 procent lager is dan bij een gewone nieuwbouwwoning. Alle woningen zijn eind 2013 klaar en opgeleverd.
Vanuit het Programma Energietransitie ondersteunt de provincie Gelderland de bouw van zeer energiezuinige woningen die minimaal 60 procent zuiniger zijn dan de bouwregelgeving voorschrijft. Dat gebeurt via het project Woonpark Gelderland, waarin samengewerkt wordt met deelnemende gemeenten. Woonpark Gelderland past in de visie van de provincie om te komen tot een toekomstbestendige energievoorziening met bijbehorende economische innovatie en groei. Tegelijk moet het project partners in de (woning)bouw ertoe bewegen anders te bouwen: integraal, innovatief, duurzaam en denkend in lange(re) termijn. De gemeente Montferland was de eerste deelnemer aan het project Woonpark Gelderland.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.