Ads Top

Duurzaamheid en innovatie centraal op Europees congres procesindustrie

Tussen 21 en 25 april komen in Den Haag ruim 1600 gerenommeerde wetenschappers uit Europa, topmanagers van bedrijven, beleidsmakers en getalenteerde studenten bij elkaar om te praten over innovaties die nodig zijn om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Het congres 'Shaping a Sustainable Future, a Partnership of Academia, Industry & Society' vindt plaats in het World Forum in Den Haag. Laurentien van Oranje houdt een toespraak tijdens de opening en topmanagers uit het bedrijfsleven en overheid gaan met elkaar in debat over de rol van hun bedrijf in het creëren van een duurzame toekomst.
Tijdens de openingsceremonie op zondag 21 april gaan Atzo Nicolaï (DSM), Sjaak Remmerswaal (Bronswerk Heat Transfer), Gerard Schotman (Shell), Marc van Heyningen (Fluor) en Chris Buijink (Ministerie van Economische Zaken) met elkaar in debat over de belangrijkste uitdagingen om de duurzaamheidsambities te verwezenlijken en de opdracht voor beleid, industrie en wetenschap om hier innovatieve oplossingen voor te bieden. Vervolgens houdt Laurentien van Oranje (oprichter en voorzitter van de Missing Chapter Foundation) een toespraak over het belang van de dialoog tussen kinderen, jongeren en huidige besluitvormers als het gaat om toekomstgerelateerde dilemma's en besluiten.
De wereld staat voor grote uitdagingen. Vraagstukken als voedsel- en waterschaarste en de toenemende vraag naar energie en consumptiegoederen vragen om nieuwe partnerschappen en slimme innovaties. De procesindustrie (chemische-, olie en gas-, voedsel- en farmaceutische bedrijven) heeft hierin een belangrijke rol en wil zich dan ook inzetten om de transitie naar een meer energie en grondstof efficiënte economie te ondersteunen. Met het 5-daagse programma wil de organisatie een forum creëren waar gedebatteerd wordt over nieuwe ideeën, praktische uitdagingen van de industrie ter tafel komen, nieuwe oplossingen worden ontwikkeld en nieuwe partnerschappen worden aangegaan.
Het congres is een combinatie van de negende editie van European Congress of Chemical Engineering (ECCE) en tweede editie van het European Congress on Applied Biotechnology (ECAB) . Het congres wordt om de twee jaar georganiseerd door de European Federation of Chemical Engineering (EFCE) in samenwerking met de European Society of Biochemical Engineering Sciences (ESBES).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.