Ads Top

Groen software project

De Software and Network Engineering (SNE) groep van het Instituut voor Informatica heeft subsidie ontvangen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), om te onderzoeken hoe software en hardware optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd om data centra ‘groener’ te laten opereren.
Het project wordt gefinancierd door EFRO en staat onder toezicht van de Amsterdam Economic Board.  SNE zal samenwerken met o.a. Hogeschool van Amsterdam (HvA), Vrij Universiteit van Amsterdam (VU), SURFsara, GreenIT Amsterdam en commerciële bedrijven (SIG, Schuberg Philis en Equinix).
Verscheidene Amsterdamse deelnemers zijn centrale spelers op het gebied van onderzoek en het valideren van nieuwe ideeën die leiden tot groenere en duurzamere computing (in data centra). Met dit onderzoeksproject heeft de SNE groep de mogelijkheid de optimale integratie van software en virtuele infrastructuren voor groene ICT diensten te onderzoeken, en dit in werkelijke scenario’s te valideren door de faciliteiten die in dit project beschikbaar zijn te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.