Ads Top

Haarlem start groepsaankoop zonnepanelen

Haarlem en een aantal andere gemeenten in Noord-Holland doen mee aan een gezamenlijke groepsaankoop van zonnepanelen onder de naam SamenZonneEnergie. Alle huis(en dak)- eigenaren in deze gemeenten kunnen zich van 1 april t/m 20 mei gratis en vrijblijvend inschrijven voor deze groepsaankoop.
Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen en aan te bieden in een veiling wordt het aanschaffen van zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker. Ook geldt dit jaar nog de vijftien procent subsidie van de rijksoverheid op de aanschaf van zonnepanelen.
Vorig jaar deed Haarlem ook mee aan deze Noord-Hollandse groepsaankoop. In een jaar tijd zijn 2.400 nieuwe zonnepanelen op particuliere woningen geplaatst. Haarlem wil met de groepsaankoop inwoners stimuleren en faciliteren zonnepanelen aan te schaffen om daarmee hun eigen duurzame elektriciteit op te wekken. Daarmee wordt het aandeel duurzaam opgewekte energie verhoogd en komt Haarlem weer een stukje dichter bij de doelstelling klimaatneutraal in 2030.
Inwoners en bedrijven kunnen zich inschrijven en een voorkeurspakket kiezen. Na de inschrijfperiode worden deze gegevens gebundeld en geveild onder de deelnemende leveranciers. Deze leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden. Het beste bod uit de veiling wordt aan alle deelnemers aangeboden. De deelnemers worden goed geïnformeerd, zodat ze weloverwogen kunnen beslissen. Als deelnemers

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.