Ads Top

Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen komende 10 jaar op RDM Campus

Vrijdag ondertekenden het Havenbedrijf en ICDuBo – Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen – een huurovereenkomst van tien jaar voor het voormalige Centraal Magazijn op de RDM Campus. Dat gebeurde onder toeziend oog van Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid van Rotterdam: “De gemeente is blij dat dankzij deze overeenkomst ICDuBo voor een langere termijn op de campus en dus in Rotterdam gevestigd zal blijven. Het pand van het innovatiecentrum wordt duurzaam gerenoveerd. Een mooie aanwinst voor dit gebied. Het RDM Campus ontwikkelt zich steeds meer tot hèt gebied voor innovatie en duurzaamheid.”
Het gaat om een ruimte van 2375 m2. Het Havenbedrijf, als eigenaar van het pand, nam het initiatief tot herontwikkeling en investeert en doet dit in samenwerking met ICDuBo. Het exterieur krijgt een compleet nieuwe uitstraling met glazen kopgevels. Ook het interieur wordt aangepakt, met behoud van het inspirerende karakter. In de winter wordt ICDuBo beter bruikbaar door de aanleg van verwarming en isolatie in het gehele pand. De renovatie biedt voor de toekomst nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen voor het gebruik van ICDuBo; meer licht, meer ruimte, meer comfort, meer mogelijkheden en meer uitstraling.Zo krijgt het gebouw een State of the Art uitstraling met glazen kopgevels en een nieuwe terreininrichting met extra parkeerplaatsen. Ook het interieur wordt aangepakt, met behoud van het inspirerende karakter. Het pand wordt geïsoleerd en van (duurzame) verwarming voorzien en er komt ook nog eens 25% vloeroppervlak bij, waardoor ICDuBo de beschikking krijgt over ruim 2.300 m2.
De transformatie en de zeer inspirerende omgeving van het RDM terrein en kennisclustering van de vele innovatieve en duurzame bedrijven en instellingen op de RDM Campus heeft een aanzuigende werking en (inter)nationale allure. “Het huurcontract met ICDuBo zal de gebiedsontwikkeling van de RDM Campus alleen maar bevorderen”, aldus Jeroen Steens van het Havenbedrijf.
ICDuBo wil blijvend aandacht geven aan samenwerking met de RDM Campus door gebruikmaking  van elkaars netwerk, kennis en faciliteiten. Daarnaast zal de focus liggen op thema’s die in Rotterdam spelen, zoals drijvend bouwen, groene daken, biobased economy, energieneutrale wijken, maar met name de verduurzamingsopgave van bestaande gebouwen en woningen. “Daar ligt voor Rotterdam de komende jaren de grootste opgave”, aldus Maurice van der Meer, directeur van ICDuBo. “Dat betekent dat wij ons centrum meer zullen gaan inzetten om de klant te bedienen, waardoor we ons naast business to business activiteiten nog meer op de consument en particuliere organisaties gaan richten, onder andere door de opzet van duurzame allianties in de regio. Rotterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaam bouwen, daar zal het innovatiecentrum zeker haar bijdrage aan leveren

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.