Ads Top

Gemeentehuis Beuningen wekt eigen energie op

Op 27 maart zijn 48 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in Beuningen officieel opgeleverd. Daarmee is dit het eerste afgeronde project van de collectieve inkoopactie van zonnepanelen van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Regio Rivierenland en de provincie Gelderland.
Zonnepalen Beuningen. Bron: Ger Loeffen.De inkoopactie is bedoeld voor huishoudens, overheden, bedrijven, verenigingen en andere organisaties in de 28 gemeenten die meedoen. Doel van de actie is het bieden van een goed product tegen een redelijke prijs.
De provincie, regio's en gemeenten organiseren en faciliteren de inkoopactie. Ze zijn geen partij in de uiteindelijke aanschaf en levering. Na een Europese aanbesteding, waarbij Ballast Nedam uit de bus kwam als winnende leverancier, is de actie in januari van start gegaan. Voor de installatie van de panelen werkt Ballast Nedam zoveel mogelijk samen met lokale installateurs. Tijdens informatieavonden, georganiseerd door de deelnemende gemeenten, verstrekt Ballast Nedam informatie over zonnepanelen, over de installatie ervan en over de energieopbrengst.
De website zonnepaneelvoordeel.nl biedt informatie over de zonnepanelen, de prijzen en de plaatsing. Ook staat hier een overzicht van de informatieavonden. Inmiddels hebben zich via de website ruim 3000 geïnteresseerden gemeld.
In totaal doen er 28 gemeenten mee aan dit project. De inkoopactie is onderdeel van De Groene Kracht, de regionale samenwerkingsagenda voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen en van het uitvoeringsprogramma duurzame energie van Regio Rivierenland. De provincie Gelderland heeft financieel bijgedragen aan de collectieve inkoopactie van de zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.