Ads Top

Zonnepanelen: correcte installatie voorkomt storingen communicatieverkeer

Volgens het Agentschap Telecom kunnen zonnepanelen in sommige gevallen storingen veroorzaken in de lucht- en scheepvaartcommunicatie. Ook C2000, het communicatiesysteem van politie, brandweer en ambulances, kan hinder ondervinden van zonnepanelen. 

Techniek Nederland en Holland Solar benadrukken dat bij gebruik van de juiste (CE-gemarkeerde) componenten en bij een correcte installatie de kans op storingen minimaal is.

Leden van Techniek Nederland en Holland Solar plaatsen uitsluitend zonnepanelen en andere installatiematerialen met een CE-markering. Bovendien gelden voor omvormers sinds april van dit jaar aangescherpte kwaliteitseisen vanuit de Europese richtlijn ‘Requirements for Generators’ (RfG).

Voor zonnestroomsystemen bestaan diverse erkennings- en certificeringsregelingen om de kwaliteit van het installatiewerk te borgen. Leden van beide brancheorganisaties kennen de normen en eisen die aan zonnestroominstallaties worden gesteld en plaatsen systemen volgens de installatievoorschriften.

Toch nemen Techniek Nederland en Holland Solar de waarschuwing van het Agentschap Telecom serieus. Beide organisaties hebben hun leden daarom nogmaals gewezen op de noodzaak om zich in alle opzichten te houden aan de voorschriften voor de gebruikte componenten en installatie.

1 opmerking:

  1. Wij van WC EEND ADVISEREN WC EEND! Ce stikker zegt geen zak ! wat u moet doen is bij oplevering een radio technicus een onafhankelijk meet rapport laten maken en dan aantonen dat de installatie niet stoort en voldoet een de emissie eisen . dit papierwerk moet standaard en verplicht bij de oplevering van de installatie zitten compleet met meet gegevens en oa meting met een spectrum analyzer. Pas dan keur ik uw bovenstaande verhaal goed. Sterker nog ik plijt er voor als radio zend amateur dat dit verplicht word bij oplevering en onderhouds beurten. mvg PD0ROH zendamateur en electronicus / ict er van beroep

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.