Ads Top

Enexis vervangt gasleiding Tilburg opnieuw


Netbeheerder Enexis vervangt vanaf opnieuw een hoofdleiding voor gas aan de Spoorlaan in Breda. De kwaliteit van de begin 2020 gelegde leiding blijkt onvoldoende.

De werkzaamheden vallen in een rustige periode voor veel bedrijven aan de Spoorlaan. Bovendien wordt alleen de stoep opengebroken.

Samen met BrabantWater vervangt Enexis 7000 meter aan leidingen in de Tilburgse binnenstad. Dit project is begonnen in september 2019 en duurt vier jaar. Verouderde gietijzeren gasleidingen maken plaats voor kunststof exemplaren. De vernieuwing van het grotendeels in de jaren vijftig aangelegde waterleidingnet wordt meteen meegenomen.

Aan nieuwe gasleidingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Ook als ze pas zijn gelegd, worden ze streng gecontroleerd. Bij zo’n controle zijn twijfels gerezen over een vorig jaar gelegde hoofdleiding voor gas aan de Spoorlaan. Deze voldoet niet aan de hoogste kwaliteitseisen. Er zijn diverse reparatiemethodes onderzocht, maar vervanging bleek de beste optie. Daarom heeft Enexis besloten dit stuk leiding uit voorzorg opnieuw te vervangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.