Ads Top

Eerste fossielvrije staal ter wereld klaar voor levering


SSAB in Zweden heeft voor het eerst fossielvrij staal geproduceerd en dit aan een klant geleverd. De testlevering is een belangrijke stap naar een fossielvrije waardeketen voor de productie van ijzer en staal, en is een mijlpaal voor de HYBRIT-samenwerking tussen SSAB, LKAB en Vattenfall.

In juli rolde bij SSAB Oxelösund het eerste staal dat werd geproduceerd middels HYBRIT-technologie met succes van de band, wat betekent dat het werd gereduceerd met 100% waterstof, in plaats van met kolen en cokes. Het staal wordt nu geleverd aan de eerste klant, Volvo Group.

SSAB, LKAB en Vattenfall ontwikkelden in 2016 de baanbrekende technologie om ijzer te maken met waterstof, genaamd HYBRIT, om een fossielvrije ijzer- en staalproductie mogelijk te maken. In juni 2021 konden de drie bedrijven eindelijk het eerste waterstofgereduceerde sponsijzer presenteren uit de HYBRIT-testabriek in Luleå. Dit nieuwe sponsijzer is gebruikt om het eerste staal te produceren dat met deze baanbrekende technologie is gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.