Ads Top

1,5 miljoen euro beschikbaar voor kleine VvE’s

Rotterdam lanceert deze zomer aantrekkelijke leningen voor grote VvE’s (met meer dan 8 woningen), bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De leningen zijn onderdeel van het Rotterdamse Energietransitiefonds en speciaal bedoeld voor energiebesparende én woning verbeterende maatregelen. Daarnaast reserveert de stad 1,5 miljoen euro voor een energietransitie- en een subsidieregeling voor kleine VvE’s. Deze komen na de zomer beschikbaar.

Verenigingen van eigenaars (VvE’s) in Rotterdam kunnen vanaf nu tot en met 31 december 2023 tot 500.000 euro lenen uit het Energietransitiefonds Rotterdam om hun gebouwen te verduurzamen en te verbeteren.

Ook maatschappelijke organisaties zoals scholen, verenigingen, stichtingen, religieuze instellingen kunnen gebruik maken van de lage rente lening. Per adres kunnen zij een bedrag lenen tussen de 10.000 en 100.000 euro. Dit bedrag geldt ook voor het midden- en kleinbedrijf.

Als onderdeel van het Energietransitiefonds Rotterdam komt de Energietransitielening na de zomer ook beschikbaar voor kleine VvE’s. Kleine VvE’s van 2 tot en met 7 appartementsrechten kunnen dan gebruik maken van deze voorziening voor een maximum van € 15.000, – per appartement. De gemeente wil zo ook kleine VvE’s helpen om hun complex duurzaam te maken én achterstallig onderhoud tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.