Ads Top

Unieke invoedproducten Enexis

Sinds juli heeft Enexis Netbeheer naar eigen zeggen 'unieke invoedproducten' voor groen gas. Enexis is netbeheerder die op het gebied van gas onderscheid maakt in invoeders en afnemers. Waar klanten voorheen via een relatiemanager een aansluiting voor een zogenoemde 'open pijp aansluiting' konden aanvragen, verloopt dat nu eenvoudig via de website. Op deze manier kunnen we de ontwikkeling van groen gas optimaal faciliteren en dragen we bij aan de energietransitie.

Op dit moment heeft Enexis Netbeheer twintig invoeders van groen gas in zijn klantenbestand. Naar verwachting groeit dit tussen nu en 2030 naar honderd invoeders.

De Nederlandse gasnetten zijn al geschikt voor het invoeden van het duurzame gas en het is bruikbaar voor bedrijven met een gasaansluiting. Echter, groen gas is schaars. Om de ambitie van twee miljard m³ groen gas in 2030 uit het Klimaatakkoord te halen, moet de productie tien keer zo groot worden. Een flinke uitdaging, maar het loont volgens Enexis deze aan te gaan.

Een ander voordeel van de nieuwe productcategorieën is dat men gemakkelijker een onderscheid kan maken tussen invoeders en afnemers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.