Ads Top

Arina Freitag benoemd tot nieuwe CFO van TenneT

De Raad van Commissarissen van TenneT heeft Arina Freitag per 1 januari 2022 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van de Europese netwerkexploitant, die actief is in Nederland en grote delen van Duitsland.

Freitag volgt Otto Jager op die deze functie bekleedt sinds 2013. Begin dit jaar kondigde Jager zijn vertrek aan.

Arina Freitag (50) heeft meer dan twintig jaar financiële ervaring in uitvoerende en niet-uitvoerende functies bij banken en grote Duitse infrastructuurbedrijven, waarin regelgevingsaspecten en het politieke klimaat een belangrijke rol speelden.

Freitag is sinds 2017 Managing Director van Flughafen Stuttgart GmbH. Ze begon haar carrière in 1998 bij de Bank of Tokyo-Mitsubishi als econoom. In 2001 trad zij in dienst bij Fraport AG als manager financiële communicatie en bekleedde daar vervolgens verschillende managementfuncties met een focus op financiën, operations en regelgeving. Vanaf 2011 was ze als divisiemanager verantwoordelijk voor het economisch beheer van de luchtvaartdivisie van Fraport AG. In 2015 stapte ze over naar Deutsche Bahn, waar ze verantwoordelijk was voor marketing en sales bij DB Netz AG.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.